TS/Tiitti vastakkainasettelu

Foorumin ohjeet ja tiedotteet & käyttäjien palaute

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » La Heinä 28, 2012 5:45 pm

"Jos ne syyt on tosiaan joissa kivikautisissa kahvi-illoissa, voisi kysyä, miksi ne tänne tuodaan."

Nopea katsaus menneisiin viesteihin: Viimeisten vuosien aikana aiheen ovat nostaneet tai nostattaneet esiin henkilöt

Meira:

viewtopic.php?f=4&t=1683

… ja Hannaliini:

viewtopic.php?f=2&t=2317&start=15


Miksi-kysymykseen voivat varmaan vastata itse.

Tällä hetkellä on sovittu, että DWC:n kahvi-illan emäntä katsoo tilanteen mukaan, milloin keskustelu menee osanottajien näkökulmasta hankalille aaltopituuksille. Ongelmia ei ole ollut muutamaan vuoteen. Näin ollen tiittien ei ole ollut mitään tarvetta asiaa nostaa pöydälle muutoin kuin tällä foorumilla esitettyjen väärinkäsitysten oikomiseksi.
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Hannaliini » La Heinä 28, 2012 5:54 pm

....tai sitten ne syyt eivät ole pelkästään siellä, vaan ne huokuvat monien tiittien olemuksessa kun TS -asioista puhutaan. En tiedä onko kyseessä jonkinlainen esitys omalle kumppanille, että katsoppas nyt kun en minä ole TS kun dissaan TS:iä, vai mitä ihmettä. Tämän lisäksi tähän usein liittyy vahva TS:n naiseuden kyseenalaistaminen, kuten mm. Aurora postauksessaan osoitti.

Vastakkainasettelu on ihan selkeä, kysymys on vaan siitä mitä sille tehdään Puuterin näkökulmasta?

EDIT: ehdotuksena esim. viewtopic.php?f=2&t=1084 noiden asioiden kertaaminen voisi olla paikallaan.
"Ihminen tarvitsee ihmisen,
Ollakseen ihminen ihmiselle,
Ollakseen ihminen"
- Tommy Tabermann

"What lies before us and behind us are tiny matters compared to what lies within us"
- Ralph Waldo Emerson
Avatar
Hannaliini
Miss
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:41 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » La Heinä 28, 2012 6:09 pm

"onko kyseessä jonkinlainen esitys omalle kumppanille, että katsoppas nyt kun en minä ole TS kun dissaan TS:iä, vai mitä ihmettä. "

Ehkäpä tuollainen kuvitteellisen viholliskuvan esittely ei ainakaan asiaa edistä. Jos haluaa olla eriseurainen ja -purainen, siihen saa kyllä aina aineksia toisen osapuolen varomattomista lausunnoista, joita tämäkin keskustelu on tuonut esiin valitettavissa määrin.

Mutta pääasiaan: Ehkä voitaisiin perustaa vaikka osio, jossa tiittien on tarkoitus kertoa, mitä asioita he arvostavat TS:ssä ja päinvastoin. Ehkä siellä voisi myös olla osio, mitä en ymmärrä ko. ryhmissä. Ja niihin pitäisi sitten vastata ilman sarvia ja hampaita ja toisen tietämättömyyttä mollaamatta. Vastaajia voisi olla montakin, joiden henkilökohtaisten vastausten erot sitten kuvaisivat ko. ilmiön kokemuksen kirjoa.

Tällainen heitto vaikka aluksi.
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Hannaliini » La Heinä 28, 2012 6:17 pm

Anukatariina kirjoitti:Ehkäpä tuollainen kuvitteellisen viholliskuvan esittely ei ainakaan asiaa edistä. Jos haluaa olla eriseurainen ja -purainen, siihen saa kyllä aina aineksia toisen osapuolen varomattomista lausunnoista, joita tämäkin keskustelu on tuonut esiin valitettavissa määrin.

En minä pidä tiittejä "vihollisina", pidän heitä lähinnä TS -asioista tietämättöminä, empiiristen kokemusten mukaan (laitetaan nyt vielä ihan erikseen että en tarkoita kaikkia maailman olemassaolevia ja tulevia tiittejä vaan oman fiiliksen mukaista enemmistöä, johon olen itse törmännyt). En minä ajattele että tuo edellämainittu esimerkki olisi mitenkään fakta, mutta tuolta välillä tuntuu ihan aikuisten oikeasti. Eikä tuo teidän meidän näkemyksiemme vähättely lainkaan ole auttanut asiaa.

EDIT: En minä halua tästä mitään muuta kuin sitä, että minua kohdellaan sukupuoli-identiteettini mukaisesti ainakin täällä. En ole transu, en 24h tiitti, en "nainen" enkä ole "tyttöilemässä". Feminiinin TS:n kanssa ei voi mennä vikaan jos sanoo tämän olevan nainen tai tyttö.
"Ihminen tarvitsee ihmisen,
Ollakseen ihminen ihmiselle,
Ollakseen ihminen"
- Tommy Tabermann

"What lies before us and behind us are tiny matters compared to what lies within us"
- Ralph Waldo Emerson
Avatar
Hannaliini
Miss
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:41 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Su Heinä 29, 2012 2:59 pm

Yön yli nukuttuani päähän pälkähti ajatus ylläpidetystä palstasta nimeltä Radio Trans-Jerevan. Sinne voisi lähettää kysymyksiä, joihin sitten ylläpitäjä valitsee vastaajan ja sen, onko itse kysymys julkaisukelpoinen. Formaattia voi hioa tuoreemmilla aivoilla, kunhan vain vastaukset alkavat: "Meiltä on kysytty............."
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja merzukka » Ma Heinä 30, 2012 3:02 am

tälleen ihan aluksi olisi tärkeää perehtyä mistä on kyse esim. ts-kokemuksessa ja mistä taas tv-kokemuksessa. itse olen kanssa törmänny selitykseen täällä että ts-asiassa olisi kyse seksuaalisuudesta.
perehtykää asioihin.

toinen mihin pistin merkin oli tämä hormonijuttu missä täälöä vedottiin. hormoonit on samaa tavaraa kuin naisilla luontainen hormonitoiminta käyttää/tuottaa. eli turha tota korttia käyttää. koska tsnaiset toimii siinä missä cisnaisetki, tv:t eivät tätä välttämättä ymmärrä koska heidän hormonitoimintansa vastaa miehen hormonitoimintaa.

mutta ehdotuksena voisi harkita keskusteluforumiin jakaa selkeemmin tv ja ts-alueeseen kummiskaa sulkematta toisiltaa sen enempää erilleen ku tähänkään asti on ollut, voisi helpottaa myöskin uusien tuloa ja vähentäisi ulospäin näkymää että olsi lähinnä tiittien palsta.
merzukka
Teenager
 
Viestit: 66
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2009 7:46 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja amanda » Ma Heinä 30, 2012 12:20 pm

Omalta osaltani olen tullut toimeen oikein hyvin Puuterin nykyisen päärakenteen puitteissa, joissa kaikenlaiset transihmisyyden eri muodot ja yksilölliset variaatiot ovat valtaosin kohdanneet toisiaan samoilla keskustelupalstoilla. Oma transpolkuni varrella käsitykseni ja itseni käsitekoodaaminen on muuttunut. Alkuvuosien selkeä tiittipainotteisuus muuttuui itsensä hyväksymisen myötä pala kerrallaan entistä kokonaisvaltaisemmaksi naiseuden haaveeksi ja lopulta asteittain eteneväksi toiminnaksi. Tuossa vaiheessa aloin nähdä itseni käsitteiden tasolla "osa-aikaisena transnaisena" joka käsitteenä ei ollut kaikille ihan itsestään selvyys. No kaappi murtui lopulta kokonaan ja samanaikaisesti naiseus oli asia mitä halusin kokoaikaisesti ja enemmän kuin mitään muuta. Tästä tilanteesta, jossa koodaan itseni transsukupuoliseksi, näen itseni jo varhaisnuoruudessa transsukupuolisena - joka ei vain tiedostanut sitä kulttuurillisten normistojen ja transihmisyyteni salaamisen vuoksi.

Koen siis, että transihmisyyden eri pääkäsitteet ovat liukumoa, jota ihan selkeesti ei voi noin vain rajata. Siksi olisi myös hyödyllistä jatkossakin huomioida se, että transsukupuoliset, tiitit, transgenderit, läheiset pääsevät hyötymään eri näkökulmista tulevasta tiedosta ja kokemuksista. Ja tällöin olisi tärkeää, että jatkossakin tämä foorumi on areena jossa monipuolinen tieto pääsee kohtaamaan monenlaiset yksilöt transihmisyyden eri muodoissa ja vaiheissa.

Transihmisyyden yhtenäisyyttä kannattaen ja sen eri variaatioita ja yksilöllisiä tekijöitä kunnioittaen :love :tyty :love
... maailman kauneudesta iloiten ...
Avatar
amanda
Madam
 
Viestit: 320
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 10:19 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Meira » Ma Heinä 30, 2012 9:05 pm

amanda kirjoitti: Transihmisyyden yhtenäisyyttä kannattaen ja sen eri variaatioita ja yksilöllisiä tekijöitä kunnioittaen :love :tyty :love


Sitäpä sitä, mutta tuleeko vastaanasettelulle koskaan loppua. Muutaman vuoden välein nämä samat kuviot käydään aina läpi uudestaan ja uudestaan. Aina joku haluaa sanoa kumminkin sen "viimeisen sanan" . :|
Meira
Hippi
 
Viestit: 2020
Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 3:21 pm
Paikkakunta: ~ Galaksin laidalla yhä keikun, kiikun kaakun

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Ti Heinä 31, 2012 11:26 am

Jospa se viimeisen sanan ongelma ratkeaisi sillä, että ainakaan identtiteettiasioissa kukaan ei ole "oikeassa" muussa kuin omissa henkilökohtaisissa tuntemuksissaan. Ja samalla voitaisiin unohtaa ne vuonna yks ja kaks tapahtuneet ja sanotut, niitten kantaminen mukana ei rakenna mitään muuta kuin kyräilyä ja vinoutunutta todellisuuden tulkintaa.

Tämän lisäksi jää tietysti avoimen ja toivon mukaan vilkkaan keskustelun alueiksi monet muut asiat, kuten transelämään liittyvät tekniset seikat (parranpoltto jne) ja poliittinen ulottuvuus, kuten oikeuksien vaatiminen/vaaliminen ja julkisuuskuvan luonti/ylläpito.

...ja tietysti ne makuasiat, joista sopii kiistellä tiettyyn pisteeseen asti ainakin.... :wink:
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Mira^ » Ke Elo 22, 2012 11:20 am

JaP kirjoitti:Ennen oli sellainen keskustelufoorumi nimeltä Asennevamma. Mitähän sillekin on tapahtunut?

Sen ylläpidon pitäisi jaksaaviitsiä pistää serveri taas pystyyn ja katsoa saako tietokannoista mitä irti. En vanno että viestikannasta on varmuuskopiota tältä vuodelta (viimeisin varma on päivätty viime joulukuussa), mikä toisaalta ei nykytilanteessa tarkoita kovinkaan montaa viestiä... (Aktiivisuus on sitä tasoa että jos seuraavan vuoden aikana ei tapahdu mitään niin pistän narikan kiinni.)
Avatar
Mira^
kitteh
 
Viestit: 214
Liittynyt: Ma Helmi 25, 2008 12:18 am
Paikkakunta: tsadi

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Colaptes » Ke Elo 22, 2012 12:55 pm

Crinoline kirjoitti:En tarkoita mitään "sekoilua", vaan ihan yksinkertaisesti sitä, että jo Turun TS-ryhmän jäsenet totesivat keskenään, että hoitoihin liittyvät lääkeaineet altistavat sellaisiin mielenliikkeisiin, jotka heille aikaisemmin olivat vieraita.


Tuo on seksististä paskapuhetta ja Turun TS-ryhmän jäsenet ovat tietämättömiä ääliöitä, jotka luulevat lääkkeen plasebovaikutusta todelliseksi. Vähän pidemmän aikaa nautittuja hormoneja, niin sitten uskomus hormonien tuomiin mielenliikkeisiin katoaa.
Avatar
Colaptes
Madam
 
Viestit: 246
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2011 8:20 am

Edellinen

Paluu Ohjeita ja palaute ylläpidolle

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa