TS/Tiitti vastakkainasettelu

Foorumin ohjeet ja tiedotteet & käyttäjien palaute

TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja paju » Ti Heinä 24, 2012 10:46 pm

Useammistakin lähteistä on tullut palautetta, jota koitan tässä avata hieman. Postauksen on tarkoitus kerätä ideoita miten asioista saataisiin täällä entistä mukavampia.

Tämä ei ole missään muodossa ylläpidon siunaama postaus tai ylläpidon kannanotto mistään.

Palaute:
+ "TS-sisäpiiri hallitsee chattiä"
+ "Tiitit tulee aukomaan tyhmyyksiä chattiin"
+ "Tiitit sanovat loukkaavia asioita chatissä"
+ "En halunnut rekisteröityä foorumille kun luulin että se on vain tiiteille"

Alla jotain omia ajatuksia aiheesta:

Vaikuttaa siltä et foorum-puolta dominoi kasa tiittejä (lukuunottamatta Suljettua Osastoa joka ei näy ulkopuolisille). Tästä voi syntyä kuva että kyseessä on tiittien foorumi, etenkin kun DWC:n alueet ovat niin näkyvästi tuolla, joka karkottaa osan potentiaalisista jäsenistä.

Chatissä on oma porukkansa, jolla on joskus hieman sisäpiirimenoa, vaikka se koittaakin ottaa uudet vastaan lämpimästi. Chattiin tulee aika-ajoin ihmisiä, joilla ei ole mitään hajua ihmisten ja ryhmien eroista, joka aiheuttaa konflikteja ja pahaa mieltä kaikille osallisille.

Miten saisimme foorumista ja chatistä entistä mukavamman paikan?
paju
♥
 
Viestit: 526
Liittynyt: La Marras 17, 2007 5:51 pm

Olipa masentava otsake keskustelulle....

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Ti Heinä 24, 2012 11:47 pm

Jos vielä täsmentäisit, mitä tarkoittaa tiittien dominointi foorumipuolella: Sitäkö, että he siellä eivät anna keskustella muista kuin tiittejä kiinnostavista aiheista vai sitä, että he ylipäätään ovat siellä aktiivisia pölisemään? Ensin mainittua en ole havainnut, joskin tiittinä voi toki katsella asioita vähän viistosta kulmasta. Jälkimmäistä en pidä minkään sortin syntinä, kaikilla meillä kai on oikeus siellä ajatuksiaan esittää. Kaiken kaikkiaan en edes ole läheskään kaikista kirjoittajista aktiivisesti tietoinen, mihin ryhmään he kuuluvat ja osa aktiivikirjoittajista lienee seurantajaksoni aikana "vaihtanut viiteryhmääkin".

Jos DWC-alue todella sellainen punainen vaate, että se estää jotain pitämään foorumia omanaan, on kyllä vikaa omassa asenteessa. Se kun on erotettu selkeästi muusta alueesta kertomaan, että se ei ole forumin pääasia eikä tappioksi kenellekään muulle foorumin käyttäjälle. Toisaalta suljettu osasto on teeässille pelkästään suunnattu, joten ei kai ole kohtuutonta, että myös tiiteille on oma osastonsa.

Chatissa en ole kovin monta kertaa vieraillut viime aikoina, vakioihmiset siellä kun tuntuvat olevan minun näkökulmasta vähän eri maailmasta sekä iän että identiteetin näkökulmasta. Näkemykset näyttävät siis palautteen mukaan lyövän sielläkin ristiin. Palaute itsessään (ainakin tuossa muodossa esitettynä) kertoo jälleen kehnosta ja epäkunnioittavasta suhtautumisesta itseen nähden erilaisiin ihmisiin. Chattikin edellyttää ilman muuta nettikettiä, mutta ei ole myöskään kovin rakentavaa ottaa herneitä nenään, jos siellä oleva uusi keskustelija ei tuota termiviidakkoa hallitse kertalaakista.

Kaiken kaikkiaan kaikkien viihtyvyyttä lisää se, että Puuterin käyttäjät pidättäytyvät yhteisvastuullisesti kuppikuntamaisesta toistensa kyttäyksestä ja syyllistämisestä milloin mistäkin asiasta. Tämän tosi arvokkaan fooruminhan luomme me kaikki kirjoituksinemme ja asenteinemme.(Jotkut toki ovat laittaneet muita enemmän paukkuja asiaan, tuhannet kiitokset heille....)
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 404
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Aza » Ke Heinä 25, 2012 2:05 am

+ "En halunnut rekisteröityä foorumille kun luulin että se on vain tiiteille"
(lukuunottamatta Suljettua Osastoa joka ei näy ulkopuolisille)
Tästä syystä itsellänikin kesti jokunen kuukausi ennen kuin rekisteröidyin. Koska siis en ollut logannut sisään, en ollut edes tietoinen Suljetun Osaston olemassaolosta ja yleisten alueiden keskustelut vaikuttivat pintapuolisella tarkastelulla käsittävän lähinnä tiittijuttuja - siis silmiin pisti lähinnä keskustelut peruukeista, meikkaamisesta, rakennekynsistä, silikonirinnoista, jne. niin ettei vaikuttanut siltä, että tässä ympäristössä käsiteltäisiin minua henkilökohtaisesti koskettavia/kiinnostavia asioita. (Pidempään ja tarkemmin foorumia seuraten tietenkin huomaa transsukupuolisiakin koskevat keskustelut.)

+ "TS-sisäpiiri hallitsee chattiä"
+ "Tiitit tulee aukomaan tyhmyyksiä chattiin"
+ "Tiitit sanovat loukkaavia asioita chatissä"
Yksinkertaisesti chatissa sattuu vain olemaan useampi TS aktiivikäyttäjä. Tiittejä ei sitten jostain syystä ole aktiivikäyttäjissä, joten yleensä on se tilanne, että chatissa on ainoastaan muutama TS. Joten silloin tällöin kun yksinäinen tiitti tulee chattiin keskustelu kiertää samantapaisen kehän, jossa tiitti tajutessaan olevansa ainoa tiitti TS:ten ympäröimänä alkaa korostamaan omaa tiitteyttään ja vertailee hieman tiittejä ja transsukupuolisia, tai antaa joitakin määritelmiä TS:sta jotka helposti koetaan loukkaavina. Lähinnähän tämä koskee siis tiittejä, jotka käyvät chatissa hyvin harvoin. Jos ei ole foorumin puolella olevia keskusteluja lukenut, niin chatissa saa nopeasti selvän siitä mitä määritelmiä/oletuksia/termejä pidetään sopimattomia (tai siis ovat yksinkertaisesti vääriä :wink: ). Näistä toki huomautetaan useimmiten hyvin kärkkäästi.
Avatar
Aza
 
Viestit: 42
Liittynyt: To Tammi 05, 2012 12:14 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Crinoline » Ke Heinä 25, 2012 7:45 am

Anukatariina sanoi tuossa edellä jo oikeastaan kaiken oleellisen, mutta tässä muutamia omia huomioita ja kommentteja. Käsittääkseni chatissa ei käy tiittejä kuin satunnaisesti, joten jos joku sinne "eksynyt" tiitti ei miellytä vakituista TS-väkeä, ei siitä kannata vetää mitään yleistäviä johtopäätöksiä kaikkien tiittien osalta. Käydessäni vielä vuosi sitten Turun TS-ryhmässä huomasin miten valtava "sukupolvien välinen kuilu" on 50-60-vuotiaan tiitin ja 20-30-vuotiaan transsukupuolisen välillä. Ryhmään tullut nuorikin TS sai heti tuta sen, jos terminologia ei ollut hallussa. Tässä asiassa on varmasti monella ns. peiliin katsomisen paikka. Sama sukupolvien välinen ero ajatusmaailmoissa pätee tälläkin foorumilla. Jos joku ei uskalla kirjoittaa mitään foorumille, sille me emme kovin paljon mahda. Ainoa keino on yrittää tasoittaa tietä, mutta uskallus on kuitenkin kirjoittajan käsissä. Vanhasta ketjusta löytyy ajatus tiittien omasta suljetusta osiosta. Pitäisikö asia nostaa uudelleen esille ?!
E = mc2 / Festina lente
Avatar
Crinoline
Lady
 
Viestit: 677
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 10:15 pm
Paikkakunta: Turku

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Pauliina » Ke Heinä 25, 2012 7:49 am

Mielestäni tilanne on rauhoittunut foorumin puolella. Vielä joku vuosi sitten ärähdettiin jos TS kirjoitti kommentin tiittien keskusteluketjuun. Vastaavasti TS:t suhtautuivat alentuvasti tiitteihin.
Pauliina
Prinsessa
 
Viestit: 1774
Liittynyt: Ke Loka 10, 2007 6:53 am
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Ke Heinä 25, 2012 10:15 am

Azan huomio herätti minutkin vilkaisemaan foorumia ilman kirjautumista ja todella: Puolisot -osasto näkyy siellä ohjeistuksineen siitä, miten sinne pääsee sisään. Suljettu osasto ei näy ollenkaan, jolloin tosiaan syntyy vaikutelma pelkästä tiittifoorumista!!!!

Vilkaisin myös pikaisesti eri kirjautuneelle käyttäjälle avoimia topicceja ja niihin kirjoittajia. Yllättävänkin suuri osa niistä on yleistranssia, johon voivat osallistua ja osallistuvatkin sekä tiitit että teeässät. Tällä alueella keskustelu saattaa joskus harvoin ryöpsähtää teeäs-tiittiväännöksi, jota ylläpito sitten aika ajoin moderoi ponnekkaasti. Osa aiheista on selkeästi prosessiin liittyviä ja niissä kirjoittajat rajoittuvat pääsääntöisesti ne, joille asia on ajankohtainen. Osa taas on otsikoltaan selkeästi tiittisälää. Niihinkin näkyy osallistuvan teeässiä, jolloin suurin "haitta" on ollut lähinnä se, että tekstit menevät silloin tällöin hieman asian vierestä - kuittailua ei ole paljon viime aikoina esiintynyt. Sitten on vielä topicceja, jotka ovat jotain taivaan ja maan välistä ilman transyhteyttä.
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 404
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Hannaliini » Ke Heinä 25, 2012 10:42 am

Minua ei oikeastaan liikuta tässä mikään muu kuin se, kuinka mielellään tiitit vertaavat itseään transsukupuolisiin oman tiitteydensä kautta. Saatamme molemmat olla trans -käsitteen alla, mutta ei meillä oikeasti ole kovinkaan paljoa yhteistä, muuta kuin sukupuolivähemmistöjen yhteinen asia.

En voi sanoa, että ymmärrän mikä transvestiittien "juttu" on, enkä oleta että minun "juttuani" ymmärretään transvestiittien puolesta, mutta toivon, että meillä molemmilla on oikeus olla tulematta määritellyksi toisen näkökulmasta.

Peace and Love

- Hanna
"Ihminen tarvitsee ihmisen,
Ollakseen ihminen ihmiselle,
Ollakseen ihminen"
- Tommy Tabermann

"What lies before us and behind us are tiny matters compared to what lies within us"
- Ralph Waldo Emerson
Avatar
Hannaliini
Miss
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:41 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Kirsi » Ke Heinä 25, 2012 11:27 am

Eiköhän me kaikki tänne sovita mutta kun totuus on kuitenkin se, että tiittejä ylipäätään on moninkertaisesti enemmän, ei voitane välttyä tunteelta että täällä on "vain" tiittejä?

Puuteri on käsittääkseni alusta alkaen pyrkinyt määrätietoisesti eroon TS/TV/TG/T??? vastakkainasettelusta mutta olisiko sittenkin aihetta ottaa jonkinlainen sukupuolimäärittely ( :shock: ) käyttöön täälläkin :roll: ?

Itse ilmoitan itseni tiitiksi "tittelissäni". Suurin osa Puuterilaisista on kuitenkin yhteisen "translipun" alla joten lipsahduksia sattuu! Uudet tulokkaat todennäköisesti tulkitsevat vanhoista jäsenistä puolisot, hellut, kaverit ja sukulaisetkin transväeksi!

Mie oon kohta kolme vuotta ollut aika aktiivinen Puuterilainen joten vakkariporukka alkaa olla hallinnassa. Jopa chatissa tunnistan vakkarit. Osan olen tavannut jo livenäkin :). Koskaan mulla ei oo esim. chatissa ollut sellainen olo etten olisi tervetullut :P! Jos joku asia mietityttää, aina voi kysyä kun muistaa itse olla tahdikas. Tai ainakin yrittää olla...

Ja ehdottomasti olen samaa mieltä siitä että kirjautumattakin pitäisi voida selkeästi ja helposti havaita että sivusto on tarkoitettu myös transsukupuolisille. Joko itseään vielä hakeville tai jo prosessissa oleville :).

Ehkä pääsivun otsikkoon voisi jotenkin lisätä nämä kaikki eri transvariaatiot... :roll:

Kirsi :love
"Puh?" - "Niin, Nasu?"
"Ei mitään - tarkistin vain että olet siinä"
Avatar
Kirsi
Prinsessa
 
Viestit: 1203
Liittynyt: Ma Loka 26, 2009 10:48 am
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Ke Heinä 25, 2012 11:33 am

Juu Hannaliini, jos joku tiitti yrittää kertoa, millainen Sinä olet, ei sellaisessa ole mitään järkeä. Moni tiittinä täällä hahmottuva henkilö kuitenkin kokee oman naiseutensa laajemmaksi ilmiöksi kuin pelkkä mekko ja meikki, jolloin hän voi luonnollisesti hakea referenssiä myös teeäs-puolelta - ehkä kovin syvällisesti vielä tietämättä, mitä kaikkea siihen sisältyy. Osalle tuo pohdiskelu on johtanut jopa tielle kohti transtutukimuksia.

On siis todella turhaa taas vetää herneitä nenäänsä, jos joku heistä lausuu otaksuman, joka ei vastaa omaa kokemustasi - semminkin, kun teeässilläkin näkyy olevan täällä kirjoitetun perusteella hyvin erilaisia näkemyksiä omasta olemisestaan ja sukupuoli-identeetteistä ylipäätään. Tonen toisiaan kuunteleva ja tietoa lisäämään pyrkivä keskustelu lienee tässäkin suhteessa sen sijasta toivottavaa.
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 404
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Crinoline » Ke Heinä 25, 2012 2:22 pm

Katselin keskustelualueen 7 osiota (ei prosessi ja puolisot) läpi tarkastellen painottuuko mikään selvästi joko tiitti- tai TS-suuntaan. "Shoppailu" oli ainoa, joka oli selvästi tiitti-painotteinen. Muut olivat kyllä varsin hyvin tasopainossa. Kun tähän lisätään DWC-tiedotus, saattaa uudelle käyttäjälle tulla vaikutelma tiitti-painotteisuudesta. Yllä jo todettiinkin suljetun osion tilanne. Kyllä Puuteri näin ollen on KAIKKIEN trans-ihmisten palsta. Eiköhän yritetä ymmärtää toisiamme paremmin ja jatketaan keskusteluja ! :D
E = mc2 / Festina lente
Avatar
Crinoline
Lady
 
Viestit: 677
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 10:15 pm
Paikkakunta: Turku

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Hannaliini » Ke Heinä 25, 2012 3:46 pm

Anukatariina kirjoitti:On siis todella turhaa taas vetää herneitä nenäänsä, jos joku heistä lausuu otaksuman, joka ei vastaa omaa kokemustasi - semminkin, kun teeässilläkin näkyy olevan täällä kirjoitetun perusteella hyvin erilaisia näkemyksiä omasta olemisestaan ja sukupuoli-identeetteistä ylipäätään. Tonen toisiaan kuunteleva ja tietoa lisäämään pyrkivä keskustelu lienee tässäkin suhteessa sen sijasta toivottavaa.

Kyllä aion vastaisuudessakin vetää herneen nenään jokaiselle, joka sanoo, että TS -kokemukseni on seksuaalista, siksi että kyseisen henkilön tiitteys on seksuaalista. Ei tässä ole kyse mistään väärinkäsityksestä vaan ihan suoranaisesta toisen määrittelystä omaa taustaansa vasten, joka on järjettömän alentavaa ja ajattelematonta.
"Ihminen tarvitsee ihmisen,
Ollakseen ihminen ihmiselle,
Ollakseen ihminen"
- Tommy Tabermann

"What lies before us and behind us are tiny matters compared to what lies within us"
- Ralph Waldo Emerson
Avatar
Hannaliini
Miss
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:41 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Ke Heinä 25, 2012 4:02 pm

Kertomasi tapaus kuuluu ensimmäiseen kuvaamaani vaihtoehtoon, ei siteeraamaasi kohtaan, jossa puhun ihmisen omasta suhteesta hänen olettamaansa transsukupuolisuuteen.
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 404
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Hannaliini » Ke Heinä 25, 2012 4:11 pm

Anukatariina kirjoitti:Kertomasi tapaus kuuluu ensimmäiseen kuvaamaani vaihtoehtoon, ei siteeraamaasi kohtaan, jossa puhun ihmisen omasta suhteesta hänen olettamaansa transsukupuolisuuteen.

No siis ihan sama koskee tiittejä tai transsukupuolisia, tai jotain niiden väliltä. Jos transsukupuolinen tulee sanomaan, että "juttuni" on seksuaalista, vedän ihan samalla tavalla herneet. Tiitiksi itsensä identifioivat tuollaista vaan ovat enemmän tehneet, samaten kuin "tytöksi" vihjailu tai jopa ihan mieheksi haukkuminen.

Minusta noissa tapauksissa pitää vetää se herne nenään, että toinen ymmärtää, ettei ole ok sanoa toista tuollaiseksi. Ja kyllähän suurin osa ihmisistä korjaa toimintaansa, mutta osalle oot aina "tyttö". Ja se on rasittavaa.

EDIT: varsinkin kun siviilissä joutuu muutenkin kestämään kaikenlaista niin ei välttämättä haluaisi, että paikassa jossa sinut pitäisi hyväksyä sellaisena kuin olet, tulee tällaista esiin.
"Ihminen tarvitsee ihmisen,
Ollakseen ihminen ihmiselle,
Ollakseen ihminen"
- Tommy Tabermann

"What lies before us and behind us are tiny matters compared to what lies within us"
- Ralph Waldo Emerson
Avatar
Hannaliini
Miss
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2011 10:41 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Crinoline » Ke Heinä 25, 2012 4:18 pm

En tiedä oliko Hannaliinin kertoma tapaus väärinkäsitys, vai tahallista mollaamista. Jos se oli tahallista, se on tuomittavaa. Näiden netin keskustelupalstojen "kirous" on se, että väärinymmärryksiä syntyy, kun taito esittää asiansa kirjallisesti on niin kovin erilainen. Tästä puuttuu se tärkeä katsekontakti, joka auttaa normaalissa keskustelussa paljon.
E = mc2 / Festina lente
Avatar
Crinoline
Lady
 
Viestit: 677
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 10:15 pm
Paikkakunta: Turku

Re: TS/Tiitti vastakkainasettelu

ViestiKirjoittaja Satunnainen123 » Ke Heinä 25, 2012 5:45 pm

En osallistu foorumikeskusteluun säännöllisesti, koska aiheet eivät ole mielenkiintoisia tai itseäni koskettavia. Ei ole myöskään yhtä aluetta jonka koen itselleni sopivaksi;

  1. Sukupuolenkorjaukseen liittyvä keskustelu on pääasiallisesti rajattu suljetulle, jossa lähinnä keskustellaan byrokratiasta ja leikkauksista ym. hoidoista.
  2. Sukupuolenkorjaukseen liittyvä keskustelu muualla foorumilla on lähinnä semantiikkaa transkäsitteistöstä.
  3. Tarpeen tälle jatkuvalle tylsälle keskustelulle luonee erinäisten ihmisten vaikeudet ajatella transsukupuolista naisena samalla tavalla kuin esimerkiksi äitiään, siskoaan, tyttöystäväänsä tai tiitin tapauksessa esimerkiksi omaa vaimoaan. Tällainen ajattelu ajaa meidät pois ylipäätänsä trans-yhtään-mistään-yhteisöstä, netissä ja livenä.
  4. Foorumin muut aiheet tuntuvat pääosin olevan vakavia, poliittisia ja tiittejä tai itseäni vanhempaa ikäluokkaa koskevia juttuja.
  5. Ilmapiiri on välillä niin tulenarka, ettei uskalla puhua mistään mikä saattaisi synnyttää muissa närkästystä. Porukka on niin erilaista, paitsi tiitit ja transsukupuoliset, myös jälkimmäiset keskenään. Käsitteet, mielikuvat, kehot, halut, suuntautumiset ja elämäntilanteet poikkevat toisistaan ja aina löytyy joku joka suuttuu jostain asiasta.
  6. Chatin keskustelu on välillä mielenkiintoista, mutta useimmiten ajaudun pois kun aiheet mukaanlukien semantiikka eivät kiinnosta, keskustelu menee sonnanjauhamiseksi tai samat aiheet toistuvat toistamiseen.
Satunnainen123
Miss
 
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Huhti 10, 2009 3:53 am

Seuraava

Paluu Ohjeita ja palaute ylläpidolle

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa