Puuterin kehitys

Foorumin ohjeet ja tiedotteet & käyttäjien palaute

Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Kalppa » Ke Touko 21, 2014 7:11 pm

Päätimme aloittaa tänne tämän viestiketjun, koska ylläpidon puolella on toivottu ideioita kuinka kehittää ja uudistaa Puuteria.

Toivoisimmekin, että käyttäjät kirjoittaisivat tänne vapaasti mahdollisia kehitysideoita Puuterin tulevaisuutta ja nykyhetkeä koskien.
Avatar
Kalppa
 
Viestit: 33
Liittynyt: Su Tammi 29, 2012 7:56 pm

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Kirsi » Ke Touko 21, 2014 7:37 pm

Ensimmäisenä tulee mieleen että transihmisyydessä ei ole mitään hävettävää, pelättävää tai edes kummallista. Siinä mielessä avoimuutta voitaisiin lisätä? Itse olen osallistunut naislookissa jo normaaliin elämääni lähes kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Töissä olen viimeksi ollut miesten vaatteissa pari kuukautta sitten :P . Nykyiset kirjautumista vaativat osastot voisivat pysyä ennallaan mutta vastaavia avoimia osioita voisi ottaa käyttöön?

Joku voisi mielellään lukea vinkkejä esim. naisellisuuden ilmentämiseen (vrt. Peili) vaikka ei haluaisikaan kirjautua foorumille. Nykyisestä Cafe:sta niitä juttuja ei ehkä osaa hakea? Eikähän niitä siellä - ainakaan mitenkään loogisessa järjestyksessä - edes ole.

Muistan vielä hyvin sen ajan kun vapisevin käsin luin ekaa kertaa Puuteria! Jo avoimilla osioilla tiesin löytäneeni kaltaisiani ihmisiä. Sitten kun kirjauduin ja pääsin lukemaan toisten syvempiä ajatuksia, pää "poksahti" :lol: !

Lienee utopiaa ajatella että ilman kirjautumista voisi ottaa osaa keskusteluun?

Kaikki "keinot" itseään etsivien t-ihmisten tien avaamiseksi ovat tervetulleita :)!

Kirsi :love
"Puh?" - "Niin, Nasu?"
"Ei mitään - tarkistin vain että olet siinä"
Avatar
Kirsi
Prinsessa
 
Viestit: 1203
Liittynyt: Ma Loka 26, 2009 10:48 am
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja paju » Ke Touko 21, 2014 11:12 pm

Tuollainen avoin ja rajoittamaton meininki löytyy Suoli24:n Trans-palstalta.

Valitettavasti seuraukset puhuvat puolestaan.
paju
♥
 
Viestit: 526
Liittynyt: La Marras 17, 2007 5:51 pm

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja susanne » To Touko 22, 2014 3:33 pm

paju kirjoitti:Tuollainen avoin ja rajoittamaton meininki löytyy Suoli24:n Trans-palstalta.

Valitettavasti seuraukset puhuvat puolestaan.


Tarkoitus kai oli että ilman kirjautumista saisi lukea enemmän, mutta ei kirjoittaa.

Jotain eloa tänne pitäisi saada, välillä menee useampi päivä ilman ensimmäistäkään uutta postausta (tai sitten jossain on edelleen se bugi, josta jo aiemmin huomautin.) Jos ei ole uutta luettavaa, eivät vanhatkaan käyttäjät välttämättä enää palaa päivittäin.
susanne
Crazy Bitch
 
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Syys 05, 2012 7:35 pm
Paikkakunta: Kehä III sisäpuolella

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja tiga » Pe Touko 23, 2014 11:49 am

Tämäntyyppinen foorumi elää, jos on edes muutama innokas puuhaaja kirjoittamassa viestejä. Juttuahan syntyy, kunhan vaan juurta löytyy. Juureksi riittää usein uuden tulokkaan kysymys jostain aiheesta. Tavallaan ongelmaksi on muodostunut se, että täällä on hurjan paljon kirjoituksia, joten uudet tulijat todennäköisesti löytävät paljon vastauksia kysymyksiinsä ihan vaan lukemalla olemassaolevaa sisältöä. Kynnys postamiseen sen kuin vaan kohoaa ja kohoaa. Kun uutta sisältöä ei ole, vanha porukka käy foorumilla harvemmin ja harvemmin, jolloin keskustelu nuutuu entisestään.

Yksi mahdollisuus olisi viedä Puuteria enemmän julkaisun suuntaan. Taustalla olisi jonkin sortin päätoimittaja ja bloggaajia. Päätoimittajan tehtävänä olisi inspiroida bloggaajia kirjoittamaan juttuja kiinnostavista aiheista. Jutut toimivat hyvänä pohjana lisäkeskusteluille. Mutta joo...työtähän tuo tietää ja vapaaehtoisia tuskin on jonossa odottamassa? Vaikka juttujen kirjoittamisesta ei ehkä saisi varsinaista palkkiota, jotain muita etuja ja kokemuksia niistä kyllä voi irrota.
Avatar
tiga
Miss
 
Viestit: 91
Liittynyt: To Heinä 22, 2010 5:27 pm

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Riikka » Pe Touko 23, 2014 11:30 pm

Jos ylläpito jaksaisi edes säätää foorumisoftan asetuksista kellon kohdalleen kaksi kertaa vuodessa, sekin olisi jo hienoa kehitystä. ;) :D

Nythän kello on vain noin puolet vuodesta kohdallaan kun meillä on tälläinen hassu kesä- ja normaaliajan ero.
I'm really good in bed.

...I stay on my side and rarely steal covers.
Avatar
Riikka
Miss
 
Viestit: 123
Liittynyt: To Elo 04, 2011 11:30 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Pauliina » La Touko 24, 2014 6:43 am

Riikka kirjoitti:Jos ylläpito jaksaisi edes säätää foorumisoftan asetuksista kellon kohdalleen kaksi kertaa vuodessa, sekin olisi jo hienoa kehitystä. ;) :D

Muualla tuo osataan. En ole enää aikoihin viitsinyt muuttaa omista asetuksistani kellonaikaa "päivän ajaksi" joten tulkoon kirjoitukseni aikaleima mihin haluaa (saa nähdä milloin olen Puuterin mukaan kirjoittanut tämän viestin).
Pauliina
Prinsessa
 
Viestit: 1774
Liittynyt: Ke Loka 10, 2007 6:53 am
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Meira » La Touko 24, 2014 8:23 am

^ , ^^

* Hmm..? * Omat asetukset -->
- Asetukset -> Omat asetukset ..

Aikavyöhyke: UTC +2
Kesäaika käytössä: [*] Kyllä [ ] Ei

_____________________________
UTC aina käytössä :P
Meira
Hippi
 
Viestit: 2020
Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 3:21 pm
Paikkakunta: ~ Galaksin laidalla yhä keikun, kiikun kaakun

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja viljagirl » La Touko 24, 2014 10:30 am

Hei Puuterilaiset,

Olen ollut Puuterin jäsen muutaman viikon ja tämä on ensimmäinen kirjoitukseni. Miksi aloitan kirjoittamisen tästä keskustelusta niin jostainhan se on vaan aloitettava.

Jonkinlaisen esittelyn itsestäni kirjoitan sitten myöhemmin. Ainakin osa jäsenistä on esittelyn tehnyt ja mielestäni se on oikein mukava tapa. Yhteisöllisyyden tunne on merkittävä voima joka vie tällaista foorumia eteenpäin. Tässä siis ensimmäinen kehittämisehdotukseni. Lisää jäsenten esittelyjä. Esittelyistä irtoaa kirjoituksia ja yhteisöllisyyttä helposti. Omani on tulossa.

Tigan ehdotus bloggaajista on hyvä. Kun selailee käyttäjiä huomaa, että moni pitää jonkinlaista blogia tai kuvagalleriaa jne. Ne tosin ovat Puuterin ulkopuolella ja sivuilla vierailu on hankalaa, koska ensin pitää mennä selailemaan käyttäjiä ja sitäkautta siirtyä eteenpäin. Onnistuisiko linkkien laittaminen ihan listana vaikka etusivulle? Siinä ne sitten olisivat helposti lukijoiden klikkailtavissa. Kun kävijämäärät blogeissa lisääntyy kasvaa motivaatio tuottaa blogiin sisältöä. Uskoisin vilkastuneiden blogien näkyvän myös Puuterin keskusteluissa. Win win.

Aihealueet tarvitsisivat alaotsikoita. Kirjoituksia on aika paljon ja on hankalaa etsiä kiinnostavia kirjoituksia, koska otsikot eivät välttämättä kerro itse kirjoitusten sisällöistä mitään. Tyyliin: Peili -> Hiukset-> ja sitten puuterilaisen kirjoitus hiuksiin liittyen. Kengät sitten oman alaotsikon alle jne. Ei kenelläkään vaan taida olla aikaa alkaa lajittelemaan kirjoituksia uusien otsikoiden alle, että sikäli hankala ehdotus.

Kieltämättä foorumi on hiljaisempi, kuin olin kuvitellut. Kirjoitusten päivämääristä näkee, että vilkkaampia aikoja on ollut. Mitään patenttiratkaisua on vaikea keksiä mutta loppujen lopuksi tarvitaan aika vähän. Jos keskimääräisesti jokainen jäsen kirjoittaa jotain kerran kuussa se tarkoittaa noin 40 viestiä päivässä. Vähempikin pitää foorumin elävänä. Kerran kuussa ei ole kamala rasti.

Tänään on ainakin Helsingissä kirpputoreja puistot täynnä. Esim. Karhupuistossa Kalliossa on kymmenittäin myyjiä. Ainakin itse lähden katselemaan, jos löytyisi jotain mukavaa. Vaatteita on tosi paljon. Sääkin on mitä mainioin.

terveisin,
Vilja
viljagirl
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Touko 06, 2014 8:19 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Miitu » Su Touko 25, 2014 11:39 am

Olen ollut Puuterissa vuodesta 2009, jos oikein muistan. Tuona aikana on täällä ollut hiljaisempia ja vilkkaampia kausia, aktiivisuuden eläessä jäsenten kirjoitusaktiivisuuden ja aktiivisten kirjoittajien määrän mukaan. Nyt elämme hiljaista kautta.

Kuten edeltäneissä kommenteissa jo todettiin tietomäärä täällä on suuri ja siitä voi tulla tunne, että kaikki on jo sanottu. Mistä siis kirjoittaa, ettei tule jankanneeksi vanhoja asioita uudestaan? Tietopuolella tapahtuu muutosta, lait muuttuvat, kahnauksia koneiston kanssa tapahtuu, syrjintää, ilonhetkiä, ihmiset etsivät itseään, löytävät ja jatkavat matkaa. Kaikesta tuosta voi ja saa kirjoittaa uudestaan ja uudestaan, ellei muusta syystä niin vaikka löytääkseen oman äänen.

Monen transsukupuolisen kohdalla Puutein kirjoittelussa näkyy kaari. Etsitään itseään, kirjoitetaan aktiivisesti, tuskaillaan tutkimusten kanssa, hoidot ja järjestelmän kankeus kirvoittavat kommentteja, omaan elämään siirtyminen ja sitä kautta kirjoitteluaktiivisuuden väheneminen. Energia ja aktiivisuus siirtyy Puuterista muihin asioihin. Äänet siirtyvät osin hiljaiseen reserviin, josta välillä otetaan kantaa mikäli aihe on riittävän kiinnostava.

Vaikka pidänkin ajatusta kivana, en kannata Puuterin viemistä julkaisun suuntaan. Epäilen että tuon tyyppinen ratkaisu nostaisi mielestäni entisestään kynnystä uusille äänille liittyä kuoroon asettaen tahattomastikin toiset kirjoittajan asemaan ja toiset lukijoiksi. Missä vaiheessa vakiokirjoittajalle tulee totuudenpuhujan viitta uuden jäsenen miettiessä hallitseeko terminologian, onko kirjoitus oikeamielinen ja kirjoittamattomien normien mukainen vai päästäänkö näppäimistöstä valloilleen kerettiläisiä ajatuksia. Sukupuolentutkimustakaan ei tullut luettua edes sivuaineena.

Foorumi elää tai kuolee jäsenistönsä mukana. Jos kaikki on jo sanottu ja kukaan ei halua toistaa tarinoita, laskeutuu hiljaisuus. En jaksa uskoa tuon hiljaisuuden olevan pysyvää, aina tänne on eksynyt joku ääni lisää. :-) Itselleni täällä arvokkainta on chat jossa on mukava käydä tervehtimässä tuttuja. Foorumin merkitys on kaventunut elämän avartumisen myötä. Uusille äänille on tilaa kertoa tarinansa.
Miitu
 

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Melanie » Su Touko 25, 2014 10:26 pm

Enpä ole itsekään ole takavuosien aktiivisuuteen yltänyt mutta siihen on omat syynsä. Me suomalaiset olemme epävarmaa ja jäyhää porukkaa, jonka pitää olla ehdottoman varma oman kirjoituksensa oikeutuksesta ja "järkevyydestä". Jenkkisiskomme uskaltavat kirjoittaa ihan mistä tahansa; pienimmistäkin asioista. Sen vuoksi foorumeilla on eloa ihan toiseen malliin, toki kansakunnassa on porukkaakin hiukan enemmän kuin Suomessa.
Acti-Mel auttaa vahvistamaan luonnollista vastustuskykyäsi ; )
Avatar
Melanie
Liivikonsulentti
 
Viestit: 262
Liittynyt: Ke Loka 03, 2007 6:54 pm
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Meira » Su Touko 25, 2014 11:32 pm

viljagirl kirjoitti:
Tigan ehdotus bloggaajista on hyvä. Kun selailee käyttäjiä huomaa, että moni pitää jonkinlaista blogia tai kuvagalleriaa jne.

Aihealueet tarvitsisivat alaotsikoita

Kirjoituksia on aika paljon ja on hankalaa etsiä kiinnostavia kirjoituksia, koska otsikot eivät välttämättä kerro itse kirjoitusten sisällöistä mitään.

Ei kenelläkään vaan taida olla aikaa alkaa lajittelemaan kirjoituksia uusien otsikoiden alle, että sikäli hankala ehdotus.


Entäs jos viestinkirjoitussoftaan voisi puukottaa lisävalikon missä kirjoittaja voisi hetimiten ruksata muutamia tyypillisiä hakusanoja ja saitin hakusofta osaisi hakea #hashtag [avainsana] indeksillä kirjoituksia?

Menneet on menneitä, ellei joku niitä jälkikorjaa, mutta entäs tulevaisuudessa?

Liian huonosti tunnen pHpBB softaa, onko sellainen ominaisuus jo olemassa tai pitäisikö sellainen vain tehdä?
Meira
Hippi
 
Viestit: 2020
Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 3:21 pm
Paikkakunta: ~ Galaksin laidalla yhä keikun, kiikun kaakun

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Riikka » Ma Touko 26, 2014 6:52 am

Meira kirjoitti:^ , ^^

* Hmm..? * Omat asetukset -->
- Asetukset -> Omat asetukset ..

Aikavyöhyke: UTC +2
Kesäaika käytössä: [*] Kyllä [ ] Ei

_____________________________
UTC aina käytössä :P


Kyllähän tuo toimii sisäänkirjautuneena, mutta nytkin sisäänkirjautumattomalla käyttäjällä aika on tunnin pielessä - kuten Pauliinakin sanoi, muualla tuo osataan.
I'm really good in bed.

...I stay on my side and rarely steal covers.
Avatar
Riikka
Miss
 
Viestit: 123
Liittynyt: To Elo 04, 2011 11:30 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja paju » Ma Touko 26, 2014 1:07 pm

Riikka kirjoitti:Jos ylläpito jaksaisi edes säätää foorumisoftan asetuksista kellon kohdalleen kaksi kertaa vuodessa, sekin olisi jo hienoa kehitystä. ;) :D

Nythän kello on vain noin puolet vuodesta kohdallaan kun meillä on tälläinen hassu kesä- ja normaaliajan ero.


Ask and you shall receive... Pitäisi olla korjattu.

Tosin globaali korjaus vaikuttaa vain anonyymeihin jne, muuten toi löytyy omista asetuksista jokaisella käyttäjällä.
paju
♥
 
Viestit: 526
Liittynyt: La Marras 17, 2007 5:51 pm

Re: Puuterin kehitys

ViestiKirjoittaja Shari » Su Loka 12, 2014 12:53 am

Niin, yksilön ja tapahtumien elinkaaresta huolimatta ovat tällaiset sivustot monesti elintärkeä henkireikä heille, jotka asian kanssa painivat. Näin ainakin omalla kohdalla. Pelkkä tietoisuus siitä, ettei ole asian kanssa yksin, auttaa. Hehkilön yksilöturvaa on yritetty huomioida hyvin, mikä on hyvä asia ja tuntuu toimivan. Vaikkakin hyvin suojatut sivustot aiheuttaa joskus kankeutta, etenkin vapaaehtoisvoimin toteutettuna. Suuri kiitos, kaikille kirjottaneille/kirjoitaville ja ylläpidolle jaksamisesta ja kullan arvoisista tietopaketeista.
Shari
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Touko 06, 2014 8:22 pm

Seuraava

Paluu Ohjeita ja palaute ylläpidolle

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa