Osallistu gradutukimukseen syrjinnästä työelämässä

Yleinen keskustelu

Osallistu gradutukimukseen syrjinnästä työelämässä

ViestiKirjoittaja Anukatariina » Su Elo 13, 2017 1:32 pm

Laitan tämän tänne tutkijan pyynnöstä.

"Hei,

olen yhteiskuntapolitiikan opiskelija Itä-Suomen yliopistossa ja teen graduani aiheesta ”Transsukupuolisten kokema syrjintä työelämässä”. Toivon tutkimukseni tuovan esille monitieteistä näkemystä aiheesta. Tutkimusta ohjaavat Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella professorit Laura Assmuth ja Antero Puhakka.

Keväällä 2016 toteuttivat Transtukipiste, Trasek ry ja Dreamwear Club ry kyselyn sukupuolen moninaisuudesta työelämässä. Tämän kyselyn tulosten mukaan Suomessa koetaan vielä varsin paljon sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää työpaikoilla. Tutkimukseni tavoitteena on nostaa esille transsukupuolisten kokema syrjintä työtä hakiessa tai jo työskennellessä, ja tarkastella lähemmin tilanteita, joissa sitä erityisesti ilmenee.

Pyytäisin Sinua kertomaan kokemuksistasi uutta työtä hakiessasi tai jo työskennellessäsi tutussa työpaikassa. Oletko kohdannut syrjintää ja miten se on ilmennyt? Onko tilanteeseesi puututtu ja onko se auttanut? Voit vastata omin sanoin ja kertoa omista kokemuksistasi haluamallasi laajuudella. Toivoisin Sinun liittävän mukaan ikäsi ja työhistoriasi keston vuosina/kuukausina, mutta muuten voit vastata halutessasi nimettömästi sähköpostitse. Mikäli haluat osallistua laajempaan haastatteluun sähköpostitse tai puhelimitse, liitäthän mukaan yhteystietosi, niin otan Sinuun yhteyttä haastattelupyynnön merkeissä myöhemmin.

Toivon vastauksia kaikilta itsensä transsukupuolisiksi tuntevilta henkilöiltä, jotka ovat mahdollisesti kokeneet syrjintää hakiessaan työtä tai jo työskennellessään. Toki toivon vastauksia myös positiivisista kokemuksistasi työelämässä. Tutkimustieto on erittäin tärkeää epätasa-arvoisuuden vähentämiseksi, ja gradu tulee omalta osaltaan auttamaan tiedon ja ymmärryksen lisäämisessä. Kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti ja huolehdin siitä, ettei ketään pysty tunnistamaan kertomuksien perusteella. Yksittäiset kertomustiedot hävitetään tutkimuksen valmistuttua. Toivon Sinun vastaavan mahdollisimman pikaisesti sähköpostitse annemta@student.uef.fi .

Ystävällisin terveisin
Anne Tamper
Yhteiskuntapolitiikan maisteriopiskelija
Itä-Suomen yliopisto
annemta@student.uef.fi

Prof. Laura Assmuth
Yhteiskuntatieteiden laitos
Itä-Suomen yliopisto
laura.assmuth@uef.fi "
Avatar
Anukatariina
Madam
 
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Café

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa